Guldbelægning

arbejdsomraade_bladguld_gulddekorationForgyldning af træ og metaller har været kendt siden oldtiden. Forgyldning er at dække en overflade med et tyndt lag bladguld. Bygningsdele af træ, sten, marmor og stuk er blevet forgyldt og kunstgenstande af sølv og bronze ligeledes.

Theophilus Presbyter, den tidligste kilde skriftlige til guldsmedeteknikken, bringer mange oplysninger i sit værk fra omkring 1100-tallet, Schedula diversarum artium. Især de tyske byer Nürnberg, Fürth, Dresden og Berlin har tidligere været kendt for guldslageri. I den ortodokse kirke er guld blevet brugt flittigt f.eks. i forbindelse med kirkernes løgformede kupler I Sydøstasien anvendtes bladguld tidligt, specielt i templer og paladser, men også kunstgenstande af træ, lak og papir blev ofte belagt med bladguld.

Hos Jørn Johansen A/S værner vi om de gamle håndværksmæssige teknikker og traditioner. Vores specialuddannede håndværkere løser disse opgaver, da de kræver både talent og håndværksmæssig kunnen at udføre. Vi kan stort set forgylde alt, men de primære områder vi beskæftiger os med er billedrammer, detaljer på f.eks. fyldningsdøre, kunstgenstande o. lign.